Catuaba-Harga Borong Wholesale Price

Catuaba – Ubat Lelaki Kuat

 

 APAKAH CATUABA?

CATUABA adalah pokok ajaib yang berasal dari Lembah Amazon Brazil. CATUABA merupakan tumbuhan afrodisiak (seks) yang paling terkenal di Brazil.

Seawal berapa abad yang lalu, Puak India Tupi yang tinggal di Lembah  Amazon, Brazil telah menemui keberkesanan dan keajaiban ekstrak tumbuhan CATUABA yang boleh menggalakkan pembesaran sekali ganda orgen seks lelaki.

Harga Promosi Untuk 20 Kotak Pertama: RM85 Sekotak (9 Paket) CATUABA

Harga Biasa RM150 (Jimat RM65 sekotak)(Free Poslaju)

Call/SMS/WhatsApp: 018-2327479

Itulah sebabnya kenapa mereka mempunyai zakar yang besar dan kuat hingga mendatangkan irihati kepada semua lelaki-lelaki di dunia ini. Mereka juga telah membuat penemuan bahawa seorang lelaki yang mengambil CATUABA untuk jangka masa yang lama boleh bertahan selama lebih daripada dua (2) jam tanpa ejakulasi dan masih mempunyai kesuburan yang lebih tinggi dan kekuatan seks sepertimana mereka yang berusia 25 tahun walaupun diusia 60 tahun. CATUABA juga telah diluluskan oleh kerajaan Brazil sebagai tumbuhan perubatan dan selamat dimakan. Ia juga bersifat sederhana dan tidak toksik.

Puak India Tupi juga telah mencipta banyak lagu-lagu yang memuji keajaibannya CATUABA. Lelaki TUPI mempunyai zakar purata 20 cm (8 inci), untuk memudahkan ketika berburu, mereka terpaksa mengikat dan menetapkan zakar mereka di sekeliling pinggang atau paha. Oleh sebab itu, mereka juga mempunyai gelaran yang sangat istimewa – PUAK ORANG GAJAH AMAZON.

Makmal Negara Brazil, Akademik Penyelidikan Perubatan Persekutuan Amerika Syarikat dan Makmal Sains Reproduktif Universiti HAVARD, Amerika Syarikat telah sama-sama menjalankan penyelidikan saintifik ke atas lelaki-lelaki India Tupi dan CATUABA. Micheal Van Straten, seorang pakar British yang terkenal di dalam penyelidikan tumbuh-tumbuhan perubatan berkata: Ini merupakan salah satu kejayaan utama terapeutik dalam bidang disfungsi erektil, lebih-lebih lagi, tidak ada bukti bahawa penggunaan jangka masa panjang boleh membawa apa-apa kesan sampingan.

 10 KELEBIHAN SELEPAS PENGAMBILAN CATUABA

Membantu kaum lelaki memiliki diameter saiz zakar yang besar dan panjang serta keupayaan seks yang kuat.

Menggalakkan pembesaran sekali ganda organ seks lelaki.
Memberikan badan lelaki lebih kuat, sihat dan bertenaga.
Dapat merawat mati pucuk (ED), ejakulasi pramatang (PE) dan difungsi seksual lelaki.

Mengimbangkan hormon tubuh manusia dan menggalakan rembesan hormon lelaki (testosteron).

Menggalakan peredaran darah serta mencegah penyakit kardiovaskular.
Merawat Hiperplasia Prostatik Benigna (BPH) dan kerap membuang air kecil pada waktu malam.
Meningkatkan sistem imunisasi badan.
Memperbaiki masalah keletihan dan kebimbangan.
Menguatkan daya ingatan walaupun telah lanjut usia.

 ANTARA LAIN KELEBIHAN PENGAMBILAN CATUABA

Memberi badan yang lebih kuat, sihat dan bertenaga.
Mengurangkan kolesterol dalam darah
Meningkatkan fungsi hati, buah pinggang dan paru-paru
Meningkatkan taraf kehidupan seksual
Memperbaiki masalah keletihan dan kebimbangan
Meningkatkan daya ingatan
Mencegah kencing manis
Membantu mengurangkan tekanan kehidupan
Meningkatkan pertumbuhan otot dan kekuatan badan
Meningkatkan peratusan kesuburan
Anti keradangan.
Meningkatakn imuniti badan
Mengaktifkan kadar metabolisma
Lelaki masih mempunyai kesuburan yang lebih tinggi selepas usia 60.
Kekal bertenaga walaupun pada usia 70
Lelaki berusia 80 tahun tetapi masih boleh menikmati hubungan seksual dengan isteri mereka.

 

APAKAH KELEBIHAN DAN MANFAAT CATUABA?

Fungsi Penyegaran Fisiologi Yang SemulajadiCatuaba boleh menyegarkan dan membaiki fungsi fisiologi lelaki dalam lingkungan umur pertengahan.  Ia juga boleh mencegah pelbagai penyakit kemerosotan fungsi yang mudah berlaku semasa menopause lelaki selain memulihkan kecergasan kepada tempoh muda.
Menggalakkan PenyembuhanKulit pokok Catuaba boleh mencegah individu-individu daripada rasa gelisah dan membantu mengatasi kealpaan dan demensia.  Orang yang mengambil herba ini telah mengatakan bahawa mereka berasa lebih tenang dan bertenaga.  Catuaba juga bertindak sebagai perangsang sistem saraf dan membantu ke atas kemurungan.  Herba ini dapat melegakan kesakitan saraf serta membantu ke atas insomnia.
Ciri-Ciri Tidak ToksikFaedah-faedah yang lain ialah sifat kulit pokok Catuaba yang tidak toksik seperti minyak aromatik, tanin dan alkaloid.  Catuaba tidak membawa kesan sampingan kerana unsur-unsurnya yang bukan toksik.
Sebatian Anti-BakteriaPara penyelidik di Jepun mendapati bahawa kulit pokok Catuaba mengandungi sebatian anti-bakteria.  Dalam kajian mereka, tikus telah disuntik dos E.Coli yang tinggi sekali dengan Catuaba.  Catuaba dibuktikan telah melindungi tikus dari jangkitan bakteria.
Sebatian AntiviralPara penyelidik di Jepun juga telah mendapati bahawa Catuaba mengandungi sebatian antiviral.  Kajian telah menunjukkan bahawa herba ini boleh melawan virus HIV.  Penyelidik telah memberi tikus dengan Catuaba dan menyuntik mereka dengan virus HIV.  Keputusan menunjukkan bahawa Catuaba telah melindungi sel-sel darah putih tikus daripada menyerap virus HIV. Walau bagaimanapun, banyak lagi kajian-kajian lain yang sedang giat dijalankan bagi mencari jawapan sama ada Catuaba adalah satu rawatan yang berkesan untuk virus HIV.

 

 4 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MEMILIKI CATUABA

CATUABA Nourishing Essence diproses dengan teknologi tinggi supersonik untuk mudah diserap dalam badan manusia dan kesan optimum.

100% tumbuhan asli dan tanpa sebarang bahan perosak dan kandungan haiwan.

Tiada bahan toksik dan pencemaran, selamat untuk dimakan.
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

 RAMUAN CATUABA NOURISHING ESSENCE

1.Catuaba
2.Saw Palmetto
3.Cordyceps
4.Pumpkin Seed Extract
5.Peasc Fruit
6.Apple Powder
7.Tribulus Terestris
8.Honey Goat
9.Fructose

1. CATUABATUMBUHAN AJAIB DARI HUTAN AMAZON

Tumbuhan ajaib Brazil ini tumbuh di hutan Amazon sebagai pokok yang bersaiz sederhana. Masyarakat asli negara ini menganggap kulit pokok catuaba sebagai ubat, afrodisiak dan bahan perangsang yang baik untuk masalah lemah daya ingatan, rasa gemuruh dan masalah seksual(disfungsi seksual) apabila diamalkan sebagai air rebusan.

 
Tumbuhan ini telah digunakan secara semulajadi oleh masyarakat asli Amazon bagi meningkatkan potensi seksual dan bagi membantu ereksi. Kulit catuaba merupakan salah satu tumbuhan afrodisiak Brazil yang terkenal.

Kulit dan akarnya digunakan untuk meningkatkan libido, melegakan saraf dan mengurangkan kebimbangan. Selain merawat mati pucuk, kulit catuaba telah digunakan bagi tujuan rawatan saraf seperti hypochondria, insomnia, sciatica dan neuralgia. Teh daripada kulit catuaba digunakan untuk rawatan mati pucuk, disfungsi seksual, gemuruh dan keletihan. Tiada rekod yang menunjukkan kesan sampingan hasil daripada pengambilan catuaba secara berterusan. Ini juga membuktikan bahawa catuaba bebas dari sebarang bahan tambahan.

Dalam tahun 1992, satu kajian di Jepun telah membawa kepada penemuan aktiviti antibakteria dan anti-HIV yang berpotensi dalam ekstrak kulit catuaba. Dalam kajian ini, tikus yang diberi catuaba didapati telah terhindar daripada jangkitan E.coli dan Staphylococcus. Virus HIV juga telah dihalang daripada bergabung dengan sebarang sel sekaligus menghalang kemusnahan sel darah putih yang terdedah kepada virus HIV. Catuaba mengandungi alkanoid, tanning, phytosterol, cyclolignan, minyak beraroma dan damar yang mengandungi lemak. Dari segi dos pula, pengambilan satu hingga tiga cawan teh catuaba secara berterusan selama beberapa minggu sudah memadai bagi  memperoleh keputusan yang diinginkan. Dalam masa yang singkat, mimpi-mimpi erotik bermula sebaik sahaja teh ini diminum, diikuti dengan keinginan seksual yang melonjak. Herba ini berfungsi untuk mengembang dan melegakan saluran darah, sekaligus membantu mencapai dan mengekalkan ereksi. Selain daripada itu, ia juga boleh digunakan untuk melegakan kesakitan serta membunuh bakteria dan virus.

Bagi kaum lelaki yang mengalami tekanan bersama dengan masalah difungsi seksual, kulit catuaba juga sangat berfaedah kerana ia mengandungi formulasi bagi menghilangkan tekanan dan masalah saraf. Herba hutan hujan ini turut digunakan sebagai tonik untuk kesihatan keseluruhan. Terdapat banyak lagi faedah tumbuhan ini seperti menghilangkan rasa hambar, tonik untuk alat kelamin, siflis, kecederaan dan bagi kesakitan yang biasa. Walaubagaimanapun, catuaba memperoleh notoritinya sebagai tumbuhan afrodisiak. Kaedah penyediaan utama bagi catuaba ialah melalui rasa atau seduhan. Seduhan lebih dikenali oleh umum sebagai kaedah ”membuat teh” iaitu kaedah paling mudah bagi mengamalkan tumbuhan yang hebat ini. Masyarakat asli yang mengamalkan herba ini hanya memasukkan segenggam bahan (catuaba) ke dalam segelas air yang bersuhu bilik dan dibiarkan semalaman. Air rebusan tersebut akan diminum pada keesokan paginya. Satu lagi kaedah untuk mengamalkan herba ini adalah dengan menggunakan Capatrex. Sebagai sebahagian dari formulasinya untuk tujan membesarkan zakar, Capatrex  menggunakan catuaba yang diadun dengan beberapa herba lain yang selamat dan berfaedah bagi merawat masalah disfungsi erektif (ED) dan disfungsi seksual di kalangan lelaki.

KHASIAT KULIT CATUABA

1. Fungsi penyegaran fisiologi yang semulajadi
Catuaba boleh menyegarkan dan membaiki fungsi fisiologi lelaki dalam lingkungan umur pertengahan. Ia juga boleh mencegah pelbagai penyakit kemerosatan fungsi yang mudah berlaku semasa menopause lelaki dan perempuan selain untuk memulihakan kecergasan kepada tempoh muda.

2. Menggalakan penyembuhan.

Kulit pokok Catuaba boleh mencegah individu-indiidu daripada rasa gelisah dan membantu mengatasi kealpaan dan demensia. Orang yang mengambil herba ini telah megatakan bahawa mereka berasa lebih tenang dan bertenaga.Catuaba juga bertindak sebagai perangsang sistem saraf dan membantu ke atas kemurungan. ia juga dapat melegakan kesakitan saraf serta membantu ke atas insomnia.

3. Ciri-ciri tidak toksik

Faedah-faedah yang lain ialah sifat pokok Catuaba yang tidak toksik seperti minyak aromatik,tanin dan alkaloid.Catuaba tidak membawa kesan sampingan unsur-unsurnya yang bukan toksik

4. Sebatian antiviral

para penyelidik di jepun juga telah mendapati bahawa Catuaba mengandungi sebatian antiviral. Kajian telah menunjukkan bahawa herba ini boleh melawan virus HIV .penyelidik telah memberi tikus dengan Catuaba dan menyuntik mereka dengan virus HIV .Keputusan menunjukan bahawa catuaba telah melindungi sel-sel darah putih daripada menyerap virus HIV.Walaubagaimanapun banyak lagi kajian-kajian lain yang sedang giat dijalankan bagi mencari jawapan sama ada Catuaba adalah satu rawatan yang berkesan untuk virus HIV.

CATUABA JUGA PADAT DENGAN BAHAN-BAHAN ASLI SEPERTI BERIKUT:-

SAW PALMETTO

Saw Palmetto adalah herba luar biasa bagi kaum lelaki.  Ia digunakan oleh pengamal perubatan semulajadi untuk merawat pelbagai jenis penyakit seperti keradangan buah zakar, radang saluran kencing, batuk dan kesesakan nafas. Ia juga digunakan untuk mengukuhkan kelenjar tiroid, menseimbangkan metabolisme, merangsang selera makan dan membantu penghadaman. Herba yang hebat ini menjadi terkenal kerana penggunaannya dalam penumbuhan rambut, kesihatan prostat, meninggikan tenaga seksual dan dianggap sebagai tonik berkhasiat.  Biji Saw Palmetto juga boleh menyegarkan uretra dan juga digunakan untk mempertahankan fungsi sihat kelenjar tiroid dan sistem urinari. Herba luar biasa ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan atau interaksi ubat.

CORDYCEPS

Cordyceps adalah kulat perubatan yang juga dikenali sebagai kulat caterpillar atau Chongcao.  Kulat ini mempunyai banyak ciri-ciri perubatan tetapi salah satu cirinya masih belum dimanfaatkan ialah kesan positifnya terhadap hati. Kepada mereka yang menghidapi penyakit hati, perubatan alternatif kini ditawarkan untuk membaiki hati yang rosak. Kajian yang dijalankan ke atas pesakit hepatitis menunjukkan bahawa keadaan mereka bertambah baik selepas mengambil cordyceps terutamanya di bahagian hati.  Kajian yang sama menunjukkan bahawa cordyceps juga mencetuskan kesan terbalik liver fibrosis hati.  Cordyceps juga sejenis antioksidan, ia adalah alternatif yang sesuai bagi makanan tambahan untuk kesihatan hati, buah pinggang serta paru-paru.

EKSTRAK BIJI LABU

Ekstrak Biji Labu terdapat banyak manfaat yang ketara terhadap badan manusia yang telah ditemui sejak zaman purba oleh puak-puak Amerika Utara. Ia juga mengandungi pelbagai jenis vitamin, zat galian, serat, lemak dan protein yang penting dalam meningkatkan kesihatan badan. Fungsi-fungsi utama biji labu termasuk boleh merendahkan tekanan darah, lipid, antioksidan, mengurangkan keadaan asma, mencegah artritis, penyakit prostat dan lain-lain lagi.

 CARA PENGGUNAAN CATUABA

Tuang secara terus di bawah lidah (telan dengan air)
atau kemam selama 20 saat (telan tanpa air)
– Orang berumur bawah 50 tahun (1 bungkus dalam 1-3 hari)
– Orang berumur atas 50 tahun ( 1 bungkus dalam 1-2 hari)

Peringatan !!

Elakkan meminum kopi, teh dan menghisap rokok selama 2jam! selepas pengambilan CATUABA.

RUJUKAN TENTANG CATUABA

http://en.wikipedia.org/wiki/Catuaba
http://www.ageless.co.za/herb-catuaba.htm
http://www.medicalhealthguide.com/herb/catuaba.htm
http://www.emedicinehealth.com/catuaba/vitamins-supplements.htm
http://www.medicinehunter.com/love-plant-northern-amazon/

DAPATKAN CATUABA SEKARANG!

JANGAN SAMPAI ANDA ANDA MENJADI
SALAH SATU PENYEBAB MASALAH BERIKUT;

✔Disahkan HALAL

✔ RUJUKAN KKM : KKM No.50) dlm.KKM-163/s/25 jld.163

✔ Diproses di kilang berstatus GMP

✔ ISO Certified

✔ Products Formulated dari USA. Selamat dan berkesan.

 

Sijil-Sijil Pengiktirafan Catuaba:

Sijil Ifanca HALALSijil HALAL Ilamic Food Research 
Center Malaysia & Asia Region
Sijil FDA – Membuktikan keselamatan pengguna.

 

TESTIMONI PENGGUNA CATUABA

PENGAKUAN-PENGAKUAN PENGGUNA CATUABA

“First time ambil Catuaba esoknya terus demam, tapi tak teruklah.  Cuma badan rasa panas dan lenguh-lenguh.  Selepas 2 hari saya rasa bersemangat dan bertenaga.  Bangun tidur pun senang walaupun tidur hanya 4 jam.  Badan terasa ringan!  Saya pasti ini kesan dari Catuaba!”

Rezuwan Hamzah – Pasir Gudang, Johor

“Sebagai seorang pekerja binaan, saya perlu memastikan saya sentiasa sihat dan bertenaga.  Saya dah mencuba banyak produk baik dari tonik kuat ke, kopi kuat ke, makjun kuat ke…semua saya dah cuba…Hampeh!!!  Bila saya mencuba Catuaba ni….WOW! Macam tak percaya!  Saya mampu melayan kedua-dua isteri saya tanpa letih…betul2 POWER!”

Rahman Ismail – Sungai Dua, Pulau Pinang

“Suami saya sering cepat penat dan letih bila bersama saya.  Kadang-kadang saya nak lagi dia dah tak larat.  Lepas dia ambil Catuaba, terbalik jadinya!  Suami saya sering ‘ajak’.  Kalau dulu tak sampai 10 minit dah ‘game over’, tapi sekarang bertambah lama dan dah berapa kali saya nampak ‘bintang’.  Rasa pun lain macam!  Dia dah jadi LELAKI POWER!Bestnyer!”

NurulHuda – Kuala Lumpur

“Saya sekarang dah mencecah umur 47 tahun.  Alahai…rasa macam orang tua jer!  Bini saya dok maintain jer lagi.  Tak boleh jadi ni.  Nasib baik rakan sekerja rekemen Catuaba.  Selepas mengambil sachet yang ke-3, saya mula merasa perubahannya.  MENAKJUBKAN!  Saya rasa macam remaja semula.  Yang lagi best…waktu bertarung dengan isteri…Hahaha!!!  Dah terpancut pun boleh lagi maintain keras!”

Zainuddin – Sungai Petani, Kedah

“Macam-macam produk saya dah cuba, boleh la tahan.  Kalau nak kuat kena beli ubat kuat.  Kalau nak keras kena beli ubat keras.  Kalau nak tahan lama kena la beli ubat tahan lama.  Takut gak ambik macam-macam ubat.  Rosak buah pinggang.  Bajet pun tinggi.  Tapi bila ambil Catuaba, KUAT, KERAS, TAHAN LAMA semua ada dengan hanya beli satu produk.  Tak la mahal mana pun!  Terima kasih Zack kerana kenalkan kat aku!  Sekarang ni aku bukan saja KUAT, malah semakinPOWER & BERTENAGA!

Ariffin – Sabak Bernam, Selangor

“Hihihi… malu la jugak nak cerita.  Tapi saya nak kongsi pengalaman saya.  Saya berusia 27 tahun dan merupakan isteri kedua kepada suami yang berusia 45 tahun.  Pada awal perkahwinan saya selalu tak merasa puas dilayan oleh suami saya.  Tapi nak buat macam mana…dah itu pilihan saya bersuami lebih tua dan jadi no 2.  Tapi setelah diperkenalkan Catuaba oleh teman facebook, suami saya nampak berbeza!  Layanannya juga lebih MANTAP & HEBAT!  Tak sabar saya menunggu giliran…

Lisa – Ipoh, Perak

“Salam, abang dah lama cari produk macam ni.  Nak beli bukan senang…nak juga jaga imej abang yang bergelar “Pak Aji”.  Setakat kopi kuat ke kopi power ke memang la senang dapat tapi tak ada kesan power pun!  Lepas ambil Catuaba, Alhamdulilah semuanya POWER!  Tak tau la nak cerita…Isteri-isteri abang je yang tahu…

Haji Ismail – Butterworth, Pulau Pinang

“Hello!  I macam tak percaya ini produk banyak bagus.  Sebelum ni I memang takut mahu cuba apa produk pun.  Takut sakit maa…Tapi I punya kawan bagi gerenti ini produk tidak ada ‘side effect’.  Sekarang I sudah nampak ada beza dari dulu.  Wife I pun banyak ‘happy’.  Badan I pun ada’POWER’ dan susah mahu letih!”

Steven Tan – Kuantan, Pahang

“Hai, saya baru berusia 32 tahun tapi dah ada masalah sakit-sakit badan.  Ini menyebabkan hubungan intim saya dengan isteri semakin dingin.  Ubat doktor jangan cakaplah, lega sekejap pastu sakit balik.  Saya cuba pulak rawatan tradisional, tak berkesan jugak.  Jumpa bomoh kot-kot la kena buatan orang.  Macam tu jugak!  Last-last isteri saya suruh makan Catuaba.  Kali pertama makan saya demam dan sakit-sakit sendi, tapi untuk 1 hari saja.  Hari kedua saya mula rasa bersemangat walaupun badan masih demam.  Alhamdulilah, hari berikutnya saya mula rasa segar dan bertenaga.  Saya terus mengambil Catuaba sehingga sekarang.  Sakit-sakit badan saya dah tak ada lagi!  Badan pun makin KUAT & POWER!  Hubungan dengan isteri bertambah erat.  Macam pengantin baru je rasanya.  Terima kasih Isteriku!”

Firdaus – Alor Gajah, Melaka

“Sebut aje ubat kuat, abang orang pertama beli!  Mana taknya, nak maintain POWER.  Setakat badan berketul-ketul tapi tak KUAT & POWER nak buat apa!  Lepas ambil Catuaba abang yakin pada diri sendiri.  Isteri abang pun heran ngan ‘performance’ abang …lain macam je katanya.  Lebih POWERdan lebih LIAR!

Abang Aman – Taiping, Perak